Bloggen om den tvspelande, träningsnörden till kock som pendlar fram och tillbaka mellan Norrland och Västmaland.
Här kommer jag skriva av mig recept, vad jag tycker om tvspelen, vad som händer i min utbildning och hur jag tar mig framåt för att bli en färdig A la carte kock :)
Mycket nöje med bloggläsningen.
En beställing, 12 ägg - Vilket för oss är ett helt bläck (stor ugnsform). P en klasskamrat hade dagen innan gjort bottnarna, så igår Fredag fick jag och E fylla och dekorera tårtan. Det absolut roligaste med en tårta, hitta nya kombinationer med fruker och bär och choklad, vanilj - blanda mellan syrligt och sött för att skapa det där goda :) Vi fick denna gång blanda ihop en tårta med mandariner och persikohalvor som P förberett dagen innan. Till detta la vi ett tunt lager med marsankräm och strödde över frukerna på detta innan nästa lager, vi fick tips ifrån våran kocklärare S att chocklad och frukt även passar bra i tårtor - Sagt och gjort så fixade E ihop en fuskvariant av chokladmoussé, som var så sjukt god!Vispa grädde fluffigt, ha i kakao så du får en rik choklad smak och blanda sedan i lite marsankräm i - enkelt och gott :)Dekoration, låt fantasin flöda - vi använde oss av kiwi och physalis och rödavinbär som ni kan se :) Ett tips är att använda dig av frukterna och bären du haft i tårtan för att visa innehållet i den utifall ngn har allergi mot något.